search

Privacy Policy

NOTICE UNDER THE PERSONAL DATA PROTECTION ACT 2010

NOTIS DI BAWAH AKTA PERLINDUNGAN DATA PERIBADI 2010


This written notice (“Notice”) is issued by Jelas Puri Sdn Bhd (collectively “our”, “ us” or “we”) to you. For the purpose of this Notice, the terms “personal data” and “ processing” shall have the same meaning as prescribed in the Personal Data Protection Act 2010 (“Act”).

Notis bertulis ini (“Notis”) dikeluarkan oleh Jelas Puri Sdn Bhd (secara kolektif “kami”) kepada anda. Untuk tujuan Notis ini, terma-terma “data peribadi” dan “pemprosesan” mempunyai maksud yang sama seperti yang ditakrif dalam Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 (“Akta”).

Consent/ Persetujuan

1. This Notice serves to inform you that your personal data is being processed by us or on our behalf when you access our platform at http://paradigmmall-jb.com/ (Platform) and you hereby give your consent to the processing of your personal data.

Notis ini bertujuan untuk memaklumkan anda bahawa data peribadi anda sedang diproses oleh atau bagi pihak kami apabila anda mengakses platform kami di http://paradigmmall-jb.com/” (Platform) dan anda dengan ini memberikan persetujuan anda bagi pemprosesan data peribadi anda.

Description of personal data/ Perihalan data peribadi

2. We may collect a variety of personal data from you from time to time including but not limited to name, date of birth, age, Malaysian Identification Card number, passport number or such other personal identification number, nationality, e-mail address, address, contact number, bank account details, credit card details, other personal data which is submitted or made available by you to us from time to time and all other personal data we again collect from you on any subsequent occasion. The types of personal data that we may collect would depend on the circumstances of the collection, the nature of the services involved or our dealings with you.

Kami mungkin mengumpul pelbagai data peribadi daripada anda dari semasa ke semasa termasuk tetapi tidak terhad kepada nama, tarikh lahir, umur, nombor Kad Pengenalan Malaysia, nombor pasport atau nombor pengenalan peribadi lain, kewarganegaraan, alamat e-mel, alamat, nombor telefon, maklumat akaun bank, maklumat kad kredit, data peribadi lain yang dihantar atau dikemukakan oleh anda kepada kami dari semasa ke semasa dan semua data peribadi lain kami sekali lagi kumpul daripada anda pada bila-bila masa kemudiannya. Jenis-jenis data peribadi yang kami kumpul bergantung kepada keadaan pengumpulan, jenis perkhidmatan yang terlibat atau urusan kami dengan anda.

Purpose/ Maksud

1. Your personal data is being or is to be collected and further processed by us for the following purposes (where relevant):

Data peribadi anda sedang atau akan dikumpulkan dan diproses selanjutnya oleh kami untuk maksud-maksud berikut (jika relevan):

(a) performing pre-contractual activities and our contractual obligations with you, including without limitation providing our products/services to you, processing your orders, verifying any relevant transactions, preparation of documents or contracts and where necessary, verifying your identity and information and assessing your eligibility;

melaksanakan aktiviti pra-kontrak dan obligasi kontrak kami yang berkaitan dengan anda, termasuk tetapi tidak terhad kepada memberikan produk dan/atau perkhidmatan kami kepada anda, pemprosesan pesanan anda, pengesahan sebarang transaksi yang berkaitan, penyediaan dokumen atau kontrak danjika perlu, mengesahkan identiti dan maklumat anda dan menilai kelayakan anda;

(b) ensuring the performance by you of your pre-contractual and contractual obligations to us;

memastikan anda melaksanakan obligasi pra-kontrak dan kontrak anda terhadap kami;

(c) granting you access to, and monitoring your use of the Platform;

memberikan anda akses kepada, dan memantau penggunaan anda terhadap Platform;

(d) to verify your financial standing through credit assessment/reporting check and conducting background checks, if necessary;

untuk mengesahkan kedudukan kewangan anda melalui penilaian/laporan kredit dan menjalankan pemeriksaan latar belakang, jika perlu;

(e) verifying and carrying out financial transactions in relation to payments made by or to you and administering and processing any payments related to products and/or services requested or purchased by or provided to you;

mengesahkan dan melaksanakan transaksi kewangan berkenaan dengan bayaran yang dibuat oleh atau kepada anda dan mentadbir dan memproses apa-apa bayaran berkaitan dengan produk dan/atau perkhidmatan yang diminta, dibeli atau dibekalkan kepada anda;

(f) communicating with you, dealing with your inquiries or complaints, resolving any issues/disputes;

berkomunikasi dengan anda, menangani pertanyaan atau aduan anda, menyelesaikan sebarang isu/pertikaian;

(g) inviting you to participate in our events, surveys, contests, competitions, programmes and other activities organised or sponsored by us or on our behalf (“Events”);

menjemput anda untuk menyertai atau mengambil bahagian dalam acara, tinjauan, pertandingan, program dan aktiviti lain yang dianjurkan atau ditaja oleh atau bagi pihak kami (“Acara”);

(h) purposes relating to business development, market surveys/research and trend analysis such as evaluating the effectiveness of our marketing or advertising content, statistics compilation, data analytics to improve our products and/or services and for the purpose of assisting us in any future dealings with you;

maksud berkenaan dengan pembangunan perniagaan, tinjauan/penyelidikan pasaran dan analisis trend seperti penilaian keberkesanan pemasaran/pengiklanan atau kandungan permasaran kami, kompilasi statistik, analisis data untuk menambahbaik produk dan/atau perkhidmatan kami dan untuk maksud membantu kami dalam sebarang urusan dengan anda di masa hadapan;

(i) advertising and providing you with information (such as Events, offers or promotions) relating to our products and/or services and the products and/or services of our related corporations and business partners, including without limitation sending you e-newsletters, promotional and marketing materials, seasonal/birthday messages and greetings, gifts and/or vouchers;

pengiklanan dan memberi anda maklumat (seperti Acara, tawaran atau promosi) yang berkaitan dengan produk dan/atau perkhidmatan kami, syarikat-syarikat bersekutu kami dan rakan-rakan perniagaan kami, termasuk tetapi tidak terhad kepada menghantar surat berita elektronik, bahan promosi dan pemasaran, mesej dan salam bermusim/ulang tahun, hadiah dan/atau baucer kepada anda;

(j) the operation, management and/or maintenance of our system and the Platform;

operasi, pengurusan dan/atau penyelenggaraan sistem kami dan Platform;

(k) to obtain professional advice and enforce our rights;

untuk mendapatkan nasihat profesional dan menguatkuasakan hak-hak kami;

(l) for staff training and internal management and administrative purposes, including without limitation for purposes related to risk control, reporting, audit, compliance, risk management and assessment and data storage and management;

untuk maksud latihan kakitangan dan pengurusan dan pentadbiran dalaman, termasuk tetapi tidak terhad untuk maksud-maksud yang berkaitan dengan kawalan risiko, pelaporan, audit, pematuhan, pengurusan dan penilaian risiko dan penyimpanan dan pengurusan data;

(m) publishing photographs or video footages of you, which are captured during your participation in any of the Events (with or without your name), on the Platform or social media;

menerbitkan gambar dan rakaman video anda, yang ditangkap semasa penyertaan anda dalam mana-mana Acara (dengan atau tanpa nama anda), di Platform atau media sosial kami;

(n) complying with any legal or regulatory requirements; and/or

memenuhi/mematuhi apa-apa kehendak undang-undang atau kawal selia;dan/atau

(o) such other purposes authorized by you or directly related to the foregoing.

maksud-maksud lain yang dibenarkan oleh anda atau berhubungan secara langsung dengan yang tersebut di atas.

(collectively, the “Purposes”).

(secara kolektif, “Maksud-maksud” tersebut).

Source of personal data/ Sumber data peribadi

3. Your personal data is being or is to be collected from a variety of sources, including without limitation:

Data peribadi anda sedang atau akan dikumpulkan dari pelbagai sumber, termasuk tanpa had:

(a) from any forms submitted or filled in by you or on your behalf to us (including without limitation inquiry form or online form in the Platform);

dari mana-mana borang yang dikemukakan/dihantar atau diisi oleh anda atau bagi pihak anda kepada kami (termasuk tetapi tidak terhad kepada borang pertanyaan atau borang dalam talian di dalam Platform);

(b) from any information or document submitted or provided by you to us for any of the Purposes;

dari mana-mana maklumat atau dokumen yang dikemukakan, dihantar atau diberikan oleh anda kepada kami untuk mana-mana Maksud-maksud tersebut;

(c) from you when you: (i) use the Platform or inquire about our products and/or services; (ii) inquire about, register for or participate in any Events; (iii) contact us through various methods such as telephone calls, messaging/chat, emails and/or the Platform;

daripada anda apabila anda: (i) menggunakan Platform atau bertanya tentang produk dan/atau perkhidmatan kami; (ii) bertanya tentang, mendaftar untuk atau menyertai mana-mana Acara; (iii) menghubungi kami melalui pelbagai kaedah seperti panggilan telefon, mesej, e-mel dan/atau Platform;

(d) from any third parties (including without limitation credit reference bodies, background check agencies, regulatory and law enforcement authorities); and/or

daripada mana-mana pihak ketiga (termasuk tetapi tidak terhad kepada badan rujukan kredit, agensi semakan latar belakang, pihak pengawalseliaan berkuasa dan penguatkuasaan undang-undang); dan/atau

(e) from all other communications between you and us and all other information that you may provide to us from time to time.

dari semua komunikasi lain antara anda dan kami dan dari semua maklumat lain yang anda mungkin berikan kepada kami dari masa ke semasa.

Access to, correction of and limiting the processing of personal data/Akses kepada, pembetulan terhadap dan had pemprosesan data peribadi

4. You have the right to request access to and to request correction of your personal data subject to the following and subject to provisions of the Act:

Anda berhak untuk meminta akses kepada dan meminta pembetulan terhadap data peribadi anda tertakluk kepada peruntukan berikut dan peruntukan Akta tersebut:

(a) you may, upon payment of a prescribed fee, make a data access request or a data correction request in writing to us; and

anda boleh, apabila dibayar fi yang ditetapkan, membuat suatu permintaan mengakses data atau permintaan pembetulan data secara bertulis kepada kami; dan

(b) we may refuse to comply with your data access request or a data correction request and shall, by notice in writing, inform you of our refusal and the reasons of our refusal.

kami boleh enggan mematuhi permintaan mengakses data atau permintaan pembetulan data daripada anda dan hendaklah, melalui notis bertulis, memaklumkan anda mengenai keengganan tersebut dan sebab-sebab bagi keengganan tersebut.

5. You may limit the processing of your personal data or to request us to cease or not begin processing your personal data for purposes of direct marketing. You have the right to withdraw your consent previously given to us (in full or in part) by submitting to us a Withdrawal From available here subject to any applicable legal restrictions and a reasonable duration of time for the withdrawal of consent to be effected. If you limit the processing or withdraw your consent to any or all use of your personal data, we may not be in a position to continue to administer any contractual relationship in place, which in turn may result in us being unable to provide you with any of our services/products and/or the termination of any arrangements/agreements with us.

Anda boleh mengehadkan pemprosesan data peribadi anda atau meminta kami berhenti memproses atau tidak memulakan pemprosesan data peribadi anda untuk maksud pemasaran langsung. Anda berhak untuk menarik balik persetujuan anda yang telah diberikan kepada kami (sepenuhnya atau sebahagiannya) dengan mengemukakan kepada kami Borang Tarikan Balik yang tersedia di sini tertakluk kepada apa-apa sekatan undang-undang dan tempoh masa yang munasabah untuk perlaksanaan penarikan balik persetujuan tersebut. Jika anda mengehadkan pemprosesan atau menarik balik persetujuan anda kepada apa-apa atau semua penggunaan data peribadi anda, kami mungkin tidak boleh terus mentadbir sebarang hubungan kontraktual, yang mungkin akan menyebabkan kami tidak dapat membekalkan anda dengan perkhidmatan/produk kami dan/atau mengakibatkan penamatan apa-apa urusan/perjanjian dengan kami.

6. You may contact us with any inquiries or complaints, or to exercise the above rights in respect of your personal data via the methods below:

Anda boleh menghubungi kami tentang apa-apa pertanyaan atau aduan, atau menggunakan hak anda di atas berkenaan dengan data peribadi anda melalui butiran seperti yang dihuraikan di bawah:

Designation/ Jawatan:

Corporate Affairs Manager

Telephone No./ No. Telefon:

03-78066688

Fax No./ No. Fax:

03-78066600

E-mail address/ Alamat E-mel :

pdpa@wct.my

Disclosure of personal data/ Penzahiran data peribadi

7. We may disclose/transfer your personal data to the following third parties in connection with or for the fulfilment of any of the Purposes:

Kami akan menzahirkan/memindahkan data peribadi anda kepadapihak ketiga berikut berkaitan dengan atau untuk memenuhi mana-mana Maksud tersebut:

(a) our related corporations, subsidiaries, affiliates and/or our group companies;

perbadanan-perbadanan berkaitan kami dan/atau syarikat-syarikat subsidiari, bersekutu dan/atau kumpulan kami;

(b) our business partners, contractors and service providers, including without limitation our Information Technology service providers, data analytics and marketing agencies, payment gateway service providers and/or order fulfillment, and delivery service providers;

rakan-rakan perniagaan, kontraktor dan pembekal perkhidmatan kami, termasuk tetapi tidak terhad kepada pembekal perkhidmatan teknologi maklumat, penganalisis data dan agensi pemasaran, pembekal perkhidmatan gerbang pembayaran dan/atau pembekal perkhidmatan pemenuhan pesanan dan penghantaran;

(c) credit reporting agencies and background check agencies;

agensi pelaporan kredit dan agensi semakan latarbelakang;

(d) our financial and other professional advisors or consultants;

penasihat atau konsultan kewangan dan profesional kami;

(e) banks, insurance companies, credit card verification providers and payment processors;

bank, syarikat insurans, pembekal perkhidmatan pengesahan kad kredit dan pemproses pembayaran;

(f) governmental departments and/or agencies, regulatory and/or statutory bodies and law enforcement officer;

jabatan dan/atau agensi kerajaan dan pihak berkuasa pengawalseliaan dan/atau badan berkanun danpegawai penguatkuasa undang-undang;

(g) such third party as requested for or authorised by you;

mana-mana pihak ketiga yang diminta atau dibenarkan oleh anda;

(h) our actual or potential assignee, assignor, transferee or transferor in respect of any rights, interests, obligations and/or properties relevant to the arrangement/contract between you and us;

penerima serah, penyerah, penerima pindahan atau pemindah kami (sebenar atau berpotensi) yang berkenaan dengan hak, kepentingan, obligasi dan/atau harta yang berkaitan dengan urusan/kontrak antara anda dan kami;

(i) third parties due to any actual or potential corporate restructuring or exercise (including without limitation merger, acquisition and/or the restructuring of our business, assets and/or liabilities); and

pihak ketiga disebabkan oleh penstrukturan semula atau pelaksanaan korporat yang sebenar atau berpotensi (termasuk tetapi tidak terhad kepada penggabungan, pengambilalihan dan/atau penstrukturan semula perniagaan, aset dan/atau liability kami); dan

(j) other third parties for any of the Purposes.

pihak ketiga lain untuk mana-mana Maksud-maksud tersebut.

Third party personal data/ Data peribadi pihak ketiga

8. We may require your assistance if the personal data relating to other persons is required to process your personal data for the Purposes and you hereby agree to use your best endeavors to assist us when required.

Kami boleh menghendaki bantuan anda jika data peribadi yang berhubungan dengan orang lain dikehendaki untuk memproses data peribadi anda untuk Maksud-maksud tersebut dan anda dengan ini bersetuju untuk menggunakan usaha terbaik anda untuk membantu kami bila dikehendaki.

9. In the event that personal data of any third party is supplied by you to us, you shall ensure that such third party has read this Notice and consented to us collecting his/her personal data for any of the Purposes prior to the supply of his/her personal data to us.

Jika data peribadi pihak ketiga telah diberikan oleh anda kepada kami, anda hendaklah memastikan bahawa pihak ketiga tersebut telah membaca Notis ini dan bersetuju dengan pemprosesan data peribadinya untuk mana-mana Maksud tersebut sebelum memberikan data peribadinya kepada kami.

10. Where another person is providing/submitting any of your personal data to us, you agree that you have authorised the disclosure of your personal data to us and consented to the processing of your personal data by us in accordance with this Notice.

Jika orang lain memberikan/mengemukakan data peribadi anda kepada kami, anda bersetuju bahawa anda telah memberi kebenaran untuk pemberian/pengemukaan data peribadi anda dan anda bersetuju dengan pemprosesan data peribadi anda oleh kami selaras dengan Notis ini.
 Obligatory personal data/ Data peribadi wajib

11. It is obligatory that you supply us the details marked with an asterisk (*) in our forms (collectively, “compulsory personal data”). If you fail to supply us with any of the compulsory personal data, we may refuse to process your personal data for any of the Purposes. This may result in us being unable to provide you with the services and/or products requested for and/or the termination of any arrangements/agreements with us.

Ia adalah wajib untuk anda memberikan kepada kami butir-butir yang ditandakan dengan asterisk (*) dalam borang kami (secara kolektif, “data peribadi wajib”). Jika anda tidak memberikan kami mana-mana data peribadi wajib tersebut, kami boleh enggan memproses data peribadi anda untuk mana-mana Maksud-maksud tersebut. Ini akan menyebabkan kami tidak dapat membekalkan anda produk dan/atau perkhidmatan yang diminta dan/atau mengakibatkan penamatan apa-apa urusan/perjanjian dengan kami.

Transfer of personal data to places outside Malaysia/ Pemindahan data peribadi ke tempat di luar Malaysia

12. We may where necessary transfer your personal data to a place outside of Malaysia and you hereby give your consent to the transfer.

Kami boleh, jika perlu, memindahkan data peribadi anda ke sesuatu tempat di luar Malaysia dan anda dengan ini memberikan persetujuan anda tehadap pemindahan tersebut.

Accuracy of your personal data/ Ketepatan data peribadi

13. You are responsible for ensuring that the information you provide to us is accurate, complete, not misleading and kept up to date. You may update your personal data by contacting us through the methods provided above.

Anda bertanggungjawab untuk memastikan bahawa maklumat yang anda berikan kami adalah tepat, lengkap, tidak mengelirukan dan terkini.Anda boleh mengemaskini data peribadi anda dengan menghubungi kami melalui kaedah yang diberikan di atas.

Amendments/ Pindaan

14. We may update and amend this Notice from time to time. We will notify you of any amendments to this Notice via notices on the Platform or other appropriate means. Any such amendments will be effective upon such notification. By continuing to engage with us in respect of our products and/or services, accessing the Platform and/or providing us with your services/products, after the issuance by us of such amendment notice, you will be considered as having agreed to the amended and updated Notice.

Kami mungkin mengemaskini dan meminda Notis ini dari semasa ke semasa. Kami akan memaklumkan anda apa-apa pemindaan kepada Notis ini melalui notis di Platform. Apa-apa pemindaan kepada Notis ini akan berkuatkuasa setelah pemakluman tersebut. Dengan terus terlibat dengan kami berkenaan dengan produk dan/atau perkhidmatan kami, mengakses Platform dan/atau membekalkan kami dengan perkhidmatan/produk anda, setelah penerbitan atau pengeluaran pemakluman mengenai pindaan kepada Notis ini oleh kami, anda akan dianggap telah bersetuju kepada Notis yang telah dipinda dan dikemaskini.

Conflict/ Konflik

15. In the event of any inconsistency between the English version and the Bahasa Malaysia version of this Notice, the English version shall prevail over the Bahasa Malaysia version.

Sekiranya terdapat apa-apa ketidak-konsistenan antara versi Bahasa Inggeris dan versi Bahasa Malaysia Notis ini, versi Bahasa Inggeris akan mengatasi versi Bahasa Malaysia.


Your cart is currently empty.
Continue shopping